3 sposoby, aby dowiedzieć się, kto usunął Cię z Twojej przyjaźni lub zablokował Cię na Facebooku

3 sposoby, aby dowiedzieć się, kto usunął Cię z Twojej przyjaźni lub zablokował Cię na Facebooku

Obsesja na punkcie liczby obserwujących lub liczby przyjaciół nie jest zdrowa. Jednak od czasu do czasu możesz chcieć wiedzieć, czy ktoś wyjątkowy usunął Cię z Facebooka. Skąd wiesz, kto cię odprzyjaźni na Facebooku?

Nieprzyjaciel kontra Przestań obserwować kontra Zablokuj

Zwykle pojawiają się oznaki, że ktoś usunął Cię z Twojej przyjaźni, przestał Cię obserwować lub zablokował Cię na Facebooku, na przykład brak aktualizacji lub niemożność znalezienia swojego profilu na Facebooku. Ale to niekoniecznie oznacza, że ​​nie jest już twoim przyjacielem. Mogło zostać zablokowane lub po prostu anulowane. Dowiedz się o różnicach poniżej:

Bez przyjaciół: Gdy ktoś przestanie być z Tobą znajomymi na Facebooku, zostaniesz usunięty z jego listy znajomych, a on z Twojej. Powinieneś być w stanie wyświetlić swój profil (w ograniczonej pojemności w zależności od ustawień prywatności) i ponownie wysłać zaproszenie do znajomych.

Przestań podążać: unfollow działa inaczej. Gdy ktoś przestaje Cię obserwować, druga osoba przestaje widzieć Twoje aktualizacje, ale nadal jest Twoim przyjacielem. Unfollow działa tak samo dla profili, jak dla grup/stron.

Blok: Jeśli szukasz profilu osoby, ale nie możesz go znaleźć, oznacza to, że wiesz, że druga osoba zablokowała go na Facebooku. Przestaniesz widzieć każdą z ich aktualizacji i nie będziesz mieć możliwości komunikowania się z nimi.

Teraz, gdy znasz już subtelne różnice między anulowaniem obserwowania, usuwaniem znajomych i blokowaniem, przyjrzyjmy się, jak dowiedzieć się, kto usuwa Cię z znajomych na Facebooku.

1. Czy przeglądasz posty publiczne czy prywatne?

Podczas tworzenia nowego posta na swojej ścianie na Facebooku masz dwie możliwości. Możesz ustawić go na „Publiczny” lub „Znajomi”. Każdy może zobaczyć wpisy publiczne, niezależnie od tego, czy znajduje się na liście znajomych, czy nie. Prywatne posty są przeznaczone dla tych, którzy są na Twojej liście znajomych.

Publiczne posty na Facebooku

Wpisy publiczne mają ikonę kuli ziemskiej, a wpisy udostępniane znajomym mają ikonę dwuosobową.

Post na Facebooku udostępniony znajomym

Jeśli widzisz tylko wpisy publiczne danego profilu, mogą oni usunąć Cię ze swojej znajomości lub tylko ustawić wpisy publiczne.

Czytać  Jak tworzyć historie na TikTok

2. Sprawdź listę znajomych

To najszybszy i najbezpieczniejszy sposób, aby dowiedzieć się, czy ktoś nie chce już być Twoim przyjacielem.

Otwórz swój profil na Facebooku i przejdź do twoja lista znajomych pod Twoją stroną profilową. Znajdziesz wszystkich swoich znajomych na liście po lewej stronie z paskiem wyszukiwania u góry. Zacznij wpisywać nazwę, aby przefiltrować wyniki.

Wyszukiwanie listy znajomych na Facebooku

Jeśli możesz znaleźć imię, nadal są przyjaciółmi. Jeśli nie, zostałeś usunięty z przyjaźni. Możliwe też, że zostałeś zablokowany. Aby upewnić się, że tak nie jest, czytaj dalej.

3. Czy nie jesteś przyjacielem lub jesteś zablokowany? Znajdź swój profil na Facebooku

Przyjrzeliśmy się, jak blokowanie i usuwanie kogoś może mieć podobne skutki. Aby upewnić się, że nie jesteś nieprzyjazny i zablokowany na Facebooku, użyj paska wyszukiwania na stronie głównej, aby wyszukać profil danej osoby.

Facebook Szukaj znajomych

Możesz znaleźć inne profile o podobnych lub nawet tych samych nazwach, ale jeśli nie widzisz profilu znajomego w wynikach wyszukiwania, zablokowali go. Jeśli widzisz jego imię, nie byłeś przyjacielem.

Co zrobić, gdy ktoś przestanie się z Tobą przyjaźnić

Masz możliwość wysłania nowej zaproszenia do osoby. Po prostu znajdź profil, otwórz go i kliknij „Dodaj znajomego”, aby wysłać nowe zaproszenie do znajomych.

Facebook Dodaj zaproszenie do znajomych

Być może pod wpływem impulsu porzucili przyjaźń i teraz czują się inaczej. Inną opcją może być skontaktowanie się z nimi najpierw, aby dowiedzieć się, co się stało, jeśli nie masz pojęcia o problemie, który doprowadził do tego drastycznego wyniku.

Czy nadal możesz zobaczyć aktualizacje i zdjęcia tej osoby, jeśli się z Tobą nie zaprzyjaźnia?

Możesz zobaczyć ich profil, ale nie aktualizacje i zdjęcia, chyba że zostały udostępnione publicznie. Jak wspomniano powyżej, jedno z ustawień prywatności Facebooka pozwala użytkownikom na prywatne udostępnianie aktualizacji swoim znajomym.

Czytać  Jak pobierać historie i najciekawsze momenty z Instagrama na Androida?

Wiele będzie również zależeć od ustawień prywatności tego profilu, ale w większości przypadków nie będziesz mógł przeglądać, publikować ani komentować swoich aktualizacji i prywatnych zdjęć, chyba że jesteś w nich oznaczony. Te zdjęcia i aktualizacje mogą być nadal dla Ciebie widoczne.

Możesz także zobaczyć aktualizacje dotyczące wspólnych znajomych, którymi dzielicie się z tą osobą.

Częste pytania

1. Czy otrzymujesz powiadomienie, gdy ktoś nie jest już z Tobą znajomym?

Nie. Facebook nie powiadomi Cię, jeśli ktoś nie jest już z Tobą znajomym. To samo dotyczy również sytuacji, gdy zostałeś zablokowany lub nie obserwowałeś.

2. Czy istnieje aplikacja innej firmy, aby dowiedzieć się, kto odłączył Cię od znajomych na Facebooku?

Jest Aplikacja na iOS i to Rozszerzenie przeglądarki Chrome Powinno to pomóc Ci dowiedzieć się, czy ktoś ostatnio odłączył Cię od znajomych na Facebooku.

3. Jeśli ktoś nie jest już Twoim znajomym na Facebooku, czy nadal możesz go obserwować?

Tak i nie. Każdy użytkownik Facebooka może zdecydować, kto może go obserwować, korzystając z Kto może mnie śledzić? w „Ustawienia -> Ustawienia i prywatność -> Publikacje publiczne”. W zależności od Twoich ustawień mogę lub nie mogę śledzić Twojego profilu.

Czy ten artykuł jest przydatny?